Hier vind je lekkere recepten met cider:

Mossels met cider

Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 kg mosselen, gewassen en gekuist
- 1 fles Cidre Brut de La Galotière (75cl)
- 2 uitjes, fijngesneden
- 2 teentjes look
- 1 stengel selder, fijngesneden
- klontje verse boter
- peper en zout

Werkwijze:
Stoof enkele minuten de fijngesneden look, ui en selder aan in een hoge pot of ruime pan.
Voeg daarna de mossels toe, kruid met peper en zout en doe het deksel op de pan. Zet het vuur hoog.
Wacht enkele minuten. Schud de mossels op in de pot of pan.
Doe het deksel van de pan en blus met een flinke scheut droge cider (zoals Cidre Brut de la Galotière)
Sluit het deksel opnieuw en laat nog even sudderen tot alle schelpen net geopend zijn.
En hop, klaar! Je hebt een klassieker met een originele twist.
Lekker met brood of verse frietjes.
Uiteraard serveer je dan de rest van de fles cider bij de maaltijd.