Hier vind je lekkere recepten met cider:

Mossels met cider

Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 kg mosselen, gewassen en gekuist
- 1 fles Cidre Brut de La Galotière (75cl)
- 2 uitjes, fijngesneden
- 2 teentjes look
- 1 stengel selder, fijngesneden
- klontje verse boter
- peper en zout

Werkwijze:
Stoof enkele minuten de fijngesneden look, ui en selder aan in een hoge pot of ruime pan.
Voeg daarna de mossels toe, kruid met peper en zout en doe het deksel op de pan. Zet het vuur hoog.
Wacht enkele minuten. Schud de mossels op in de pot of pan.
Doe het deksel van de pan en blus met een flinke scheut droge cider (zoals Cidre Brut de la Galotière)
Sluit het deksel opnieuw en laat nog even sudderen tot alle schelpen net geopend zijn.
En hop, klaar! Je hebt een klassieker met een originele twist.
Lekker met brood of verse frietjes.
Uiteraard serveer je dan de rest van de fles cider bij de maaltijd.

 

Odoo afbeelding en tekstblok

Broodpudding met appel en Wignac Lady Squirrel NA


Ingrediënten:
400 g oud wit brood
4 plakjes peperkoek
100g witte suiker
3 bio eitjes
400 cl volle bio melk
200 cl Wignac NA bio cider
handvol rozijnen
5 tal bio medjoul dadels
1 bio appel (bv. Royal gala of Veurnse Renette)
snuifje zout
zakje vanillesuiker 8g
klontje boter
mespuntje kaneel

Verwarm de oven voor op 190°C
Laat de rozijnen weken in de NA Wignac cider
snij de ontpitte medjoul dadels in stukjes
snij het brood en de peperkoek in blokjes en doe ze in een grote kom
maak de melk warm en los de suiker en de vanillesuiker hierin op
giet dit bij het broodmengsel
roer alles om, voeg de cider met rozijntjes erbij en laat even inweken
Voeg de eitjes erbij, de kaneel en het snuifje zout

Goed roeren tot een gladde massa
Schil de appel en verwijder het klokhuis
Rasp de appel of doe ze in stukjes en voeg ze erbij.

Boter de cakevorm in en stort het beslag erin.
Bak ongeveer 1u op 190°C.